A koktélok készítése során
három féle technikát használhatunk, mellyel elkészíthető az adott ital. Ez a
technika lehet a keverés, a rétegezés, illetve a shakelés vagy sékelés. Ez
utóbbihoz szükséges a koktél shaker
vagy más néven koktél séker, mely a koktél készítés alap eszköze. Shaker és némi jég segítségével a
tejszínes, nehezebb fajsúlyú italok is könnyedén összekeverhetőek, így homogén
italt kapva. Mivel a koktélok nagy
része shakerrel készül, ezért mind
vendéglátóüzletek, mind magánszemélyek számára ajánlatos valamely típusú koktél shaker(ek) beszerzése.
Jelenleg 4 féle koktél shaker ismert: a Manhattan koktél
shaker, a Boston koktél shaker,
a Francia koktél shaker, illetve a
Speed koktél shaker.
Az egyes koktél shakerek típusairól, felépítéséről és azok használatáról bővebben a Minden Ami Bár szakértői blogján olvashat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése