2014. június 9., hétfő

Koktél shaker, koktél séker

A koktélok készítése során három féle technikát használhatunk, mellyel elkészíthető az adott ital. Ez a technika lehet a keverés, a rétegezés, illetve a shakelés vagy sékelés. Ez utóbbihoz szükséges a koktél shaker vagy más néven koktél séker, mely a koktél készítés alap eszköze. Shaker és némi jég segítségével a tejszínes, nehezebb fajsúlyú italok is könnyedén összekeverhetőek, így homogén italt kapva. Mivel a koktélok nagy része shakerrel készül, ezért mind vendéglátóüzletek, mind magánszemélyek számára ajánlatos valamely típusú koktél shaker(ek) beszerzése.

Jelenleg 4 féle koktél shaker ismert: a Manhattan koktél shaker, a Boston koktél shaker, a Francia koktél shaker, illetve a Speed koktél shaker.
Az egyes koktél shakerek típusairól, felépítéséről és azok használatáról bővebben a Minden Ami Bár szakértői blogján olvashat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése